Aankondiging, de dag van de kwetsbaarheid!

tychevanbommel_130610-077-Edit (3)

Door Tyche van Bommel

Lieve allemaal,

Op 10 februari schreef ik mijn eerste Voorbij de Schaamte blog. Aanstaande maandag 10 juli ga ik op vakantie. En hoe! Wat een maanden zijn het geweest! Maanden vol ups en downs , vol veranderende ideeën en gedachtes, vol schaamte en vol van kwetsbaarheid. Wat zijn het mooie maanden geweest. Maanden waarin ik de droom vond die ik al jaren zocht. Maanden waarin ik begon die dromen waar te maken. En nu staat er een site met een blog en een vlog, krijg ik iedere dag meer volgers op facebook en wordt ieder filmpje weer beter bekeken en ieder verhaal vaker gelezen.

Ik ben trots. En moe. Trots op het vinden van mijn droom, moe van alle spanning die dat óók meebrengt. De angst dat het misschien toch niet gaat lukken, dat mensen het stom vinden wat je schrijft, dat mensen denken heb je haar weer. Het steeds denken dat je er bent en er dan toch weer niet zijn. Van mensen die hun droom al eerder vonden, weet ik dat dit zo blijft, je wordt alleen wel steeds een beetje zekerder. Daar verheug ik me op.

Ik ga afsluiten voor de vakantie. Maar niet voordat ik jullie een pracht van een mededeling ga doen, waar ik misschien wel het allertrotst op ben. Als klein meisje zag ik het al voor me. Ik, op het podium van een theater, een vleugel naast me en een zaal vol publiek op rode pluche stoelen. Ik zag het voor me, maar de invulling veranderde steeds. Ik heb inmiddels wel op veel podia gestaan, maar nog nooit op mijn eigen dag. En nu komt die er!!

Donderdag 12 oktober in Theater de Fransche School in Culemborg
De Dag van de Kwetsbaarheid!

Een dag van verbinding en verhalen, van contact en openheid. Een dag vol zachts en moois en een dag vol emotie. Een dag waarin iedereen zichzelf mag zijn. Een dag waarna je thuis komt met een gevoel van opluchting, en dag vol warmte, een dag zonder muurtje om je hart.

Er is een fantastisch iemand op mijn pad gekomen die komt spreken. Toen zij ja zei, wist ik nog zekerder: dit wordt een dag om nooit te vergeten. Hierbij kondig ik vol dankbaarheid aan, een groot voorbeeld in je kwetsbaar opstellen en goudeerlijk zijn:

Inspirator, schrijfster en spreker Johanna Nolet!

Lees haar blog, volg haar op instagram, het is zo’n prachtmens!

Lieve mensen, safe the date: donderdag 12 oktober, de dag van de kwetsbaarheid. Na mijn vakantie ga ik starten met de kaartverkoop, er komt een kwetsbaarheid challenge aan, ik sta te trappelen.

Maar eerst moet ik heel even slapen.

Dag lieve mensen, tot over een paar weken,

Veel liefs van een dankbaar mens,

Tyche

 

P.S. Ik weet het, er staat nog niks online, maar ik wilde het zo graag al laten weten. Wil je er zeker van zijn dat je het niet mist, stuur dan even een mailtje naar tyche@voorbijdeschaamte.nl met je naam en interesse in de dag, dan zorg ik dat je de eerste bent, die zich kan inschrijven!

Tyche schrijft, spreekt en vlogt over schaamte, kwetsbaarheid en kracht. Ze probeert een inspirator te zijn en te laten zien dat je je, door je open te stellen, met anderen verbindt. Ze wil een voorbeeld te zijn in kwetsbaar zijn, ook al kan ze er soms niet van slapen. Ze laat zien dat je niet de enige bent die zich soms onzeker voelt. Volg Tyche op facebook of klik op de button hieronder en ontvang iedere twee weken een nieuwe vlog in je mailbox.