De Dag van de Kwetsbaarheid

donderdag 12 oktober 10.00 - 17.00 Culemborg

Tijdens de dag van de kwetsbaarheid geef ik (Tyche van Bommel) een introductie op kwetsbaarheid en schaamte. Je krijgt een idee over hoe je de moed kan opbrengen kwetsbaar te zijn en wat je nou steeds in de weg zit. Je ontdekt dat je niet de enige bent, die denkt dat hij niet goed genoeg is.

De dag van de kwetsbaarheid is een dag van verbinding en verhalen, van contact en openheid. Een dag vol zachts en moois en een dag vol emotie. Een dag waarin iedereen zichzelf mag zijn. Een dag waarna je thuis komt met een gevoel van opluchting, en dag vol warmte, een dag zonder muurtje om je hart.

Wat leer je op de dag van de kwetsbaarheid?

 • Je leert dat we allemáal denken dat we niet goed genoeg zijn. Dat dat een menselijk patroon is en niet iets van jou alleen.
 • Je leert dat je je niet hoeft te verstoppen.
 • Je leert dat je niet wordt afgewezen als je doet wat je het liefste wilt.
 • Je leert dat je het niet fout kan doen en dat je altijd goed genoeg bent.
 • Je leert hoe je de moed kan opbrengen je kwetsbaar op te stellen en je kwetsbaarheid te delen.
 • Je leert je open te stellen.
 • Je leert te kiezen. Voor jezelf.

En dat doe je allemaal samen.

Waarom de dag van de kwetsbaarheid?

Ieder mens is kwetsbaar, of je nou oud bent of jong of zwart of wit, ondernemer of in loondienst, zelfverzekerd of onzeker, arm of rijk.

En voor kwetsbaarheid zijn we bang. We willen namelijk niet gekwetst worden. Daarom bouwen we een muurtje om ons hart. Maar door die muur, missen we ook heel veel moois. Liefde van en voor  anderen. En liefde voor onszelf.

De dag van de kwetsbaarheid is er om de muur om ons hart af te breken en voor onszelf te kiezen. Om te leren geloven dat we heel veel kunnen en heel veel waard zijn. Iedereen vind het eng zichzelf te laten zien, zowel in werk als in relaties.

Je bent niet de enige die gescheiden is, schulden heeft, ruzie maakt, niet voor zichzelf durft te beginnen, je kinderen soms achter het behang wil plakken, niet aan je eigen verwachtingen voldoet, soms somber is, last heeft van een verslaving, weinig sex heeft, iets niet durft en het dan maar laat. Allemaal dingen waarvan we denken dat we het verborgen moeten houden. Maar dingen verborgen houden en streven naar perfectie, levert spanning op en kost heel veel energie.

Dus wil jij:

 • voor jezelf kiezen
 • je kwetsbaar leren opstellen
 • leren durven
 • voelen dat je niet de enige bent
 • inzien wat je nou steeds in de weg zit
 • je relaties verbeteren
 • eindelijk de sprong wagen en voor jezelf beginnen

kom dan naar de Dag van de Kwetsbaarheid en voel je na afloop ontspannen, opgelucht, in contact en een stap dichter bij wie jij bent en wat jij wilt, zonder dat je je daarvoor hoeft te schamen.

Naar aanleiding van de Kwetsbaarheid Challenge:
Er wordt thuis weer meer gelachen, met elkaar en om onszelf.
Ik spreek dingen meer uit, wat ik wil of wat ik voel.
Ik weet wat mijn doelen zijn en durf ze uit te spreken.
De challenge zorgde voor ENORM veel herkenning
Ik ben assertiever op mijn werk
Ik ben letterlijk voorbij de schaamte gegaan en merkte dat dat oké is!

Sanne van Mil

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de Dag:

 • krijg je waardevolle informatie over schaamte en kwetsbaarheid
 • leer je door oefeningen aan welke verwachtingen jij steeds maar probeert te voldoen
 • zing ik liedjes die aansluiten bij het onderwerp
 • krijg je een door mij zelf gemaakte lunch
 • gaan we met zijn allen over de streep om te zien dat we niet de enige zijn.
 • komt Johanna Nolet spreken (foto hiernaast, info hieronder)
 • ga je oefenen met je kwetsbaar opstellen
 • leer je durven. Durven zijn wie je bent.

Johanna Nolet

Er is een fantastisch iemand op mijn pad gekomen die komt spreken. Toen zij ja zei, wist ik nog zekerder: dit wordt een dag om nooit te vergeten. Hierbij kondig ik vol trots aan, een groot voorbeeld in je kwetsbaar opstellen en goudeerlijk zijn:

Inspirator, schrijfster en spreker Johanna Nolet!

Johanna Nolet is coach, schrijver en spreker. Zij nodigt mensen uit om het voorbeeld te zijn dat ze zelf nooit gehad hebben. Ze is oprichtster van de populaire blog Geen Bekende Vrouwen en spreekt op congressen over zelfliefde in werk en relaties.

Lees haar blog, volg haar op instagram, het is zo’n prachtmens! (echt doen, je wilt haar niet missen!)

johanna nolet foto

Twijfel je nog?

Het kan zijn dat je twijfelt omdat je het toch erg spannend vind. Misschien hoor je allemaal stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat je dit nu niet nodig hebt, dat je heus wel voor jezelf gaat kiezen, maar gewoon even niet nu. Allemaal stemmetjes die je proberen tegen te houden. Die het hart om je muur willen laten staan.

Dat hebben we allemaal.  Er is moed voor nodig kwetsbaar te zijn en je hebt die moed, dat weet ik zeker, anders was je nu niet op deze pagina aan het kijken. En op de dag van de kwetsbaarheid hoef je het niet alleen te doen. Sámen brengen we de moed op om eerlijk, open en kwetsbaar te zijn. Dan komt er een lach van opluchting en weet je eigenlijk niet meer wat je nou zo eng vond.  Je ervaart de kracht die in kwetsbaarheid schuilt en ziet dat het zonder muur om je hart veel beter toeven is, dan met. Voorbij de schaamte vind je jezelf.

Naar aanleiding van de Kwetsbaarheid Challenge.

Heel kwetsbaar zijn en gedragen worden door zoveel lieve mensen die dat ook doen. Vooral de herkenning en liefdevolle aandacht vond ik heel bijzonder. Voorbij kwetsbaarheid ontstaat ruimte.

Corrie Gupstra

De kosten zijn: € 37,50 (incl btw, lunch, koffie, thee, een heleboel informatie over schaamte en kwetsbaarheid en een gevoel van opluchting)

Het wordt een hele warme dag.

Ik hoop je te zien op donderdag 12 oktober in Culemborg.

Locatie: Theater de Fransche School , Havendijk 1, Culemborg.

Hier vindt u adres en route. 

ER ZIJN NOG KAARTEN. ALS JE NU NOG EEN KAARTJE KOOPT NEEM DAN JE BESTELLINGSBEWIJS MEE NAAR HET THEATER (KRIJG JE IN JE MAIL) , MAG OOK OP JE TELEFOON. ALS HET ALLEMAAL NIET LUKT, KUN JE OOK GEWOON KOMEN, DAN REGELEN WE DE BETALING DAAR.